Felmérő teszt

Mielőtt beleásod magad a 200 felülés programba, jó lenne, ha (a) alávetnéd magad egy orvosi kivizsgálásnak, (b) elvégeznéd a felmérő tesztet. A teszt rá fog világítani a jelenlegi erőnléti szintedre és eldönti, hogy hol kezdjed, és hogy tervezd a felülés programodat.

Felmérő teszt: az út a 200 felülés felé
Kor < 30 év alatt 30 - 39 év között > 40 év felett
Szint
végrehajtott felülések száma
Kiválló 76 felett 71 felett 62 felett
Nagyon jó 59 - 76 52 - 71 47 - 61
50 - 58 46 - 51 37 - 46
Átlagos 40 - 49 38 - 45 25 - 36
Gyenge 0 - 39 0 - 37 0 - 24
Nyomtasd ki a felmérő tesztet!

A teszt elvégzéséhez egyszerűen csak csinálj annyi szabályos felülést, amennyire csak képes vagy. Ne csalj, mert magadat csapod be, és azt utolsó dolog, amit szeretnél, hogy rossz fokozaton lépj be a programba. Az eredmény lehet, hogy lehangoló lesz, de hidd el nekem, hogy a magaddal szembeni őszinteség a legjobb út az erőnléted növeléséhez!

Ahogy izzadságodban a gyakorlat után némileg visszanyertél elhagyott erődből, és a hasad már nem remeg a megeröltetéstől, jegyezd fel az eredményt, hogy milyen sok, illetve milyen kevés felülést voltál képes elvégezni. Példaképpen, mikor én első alkalommal elvégeztem a tesztet, csak 46 szabályos felülést bírtam magamból kicsikarni.

Mielőtt elkezdenéd az első heti programmal, tanácsolom, hogy tölts néhány napot a program tanulmányozásával, és felocsúdj a felmérő teszt okozta lehangoltságból. Szükséged lesz heti háromszori edzésre, nekem a hétfő, szerda, péntek jól működött.

Ne felejstd el, hogy a teszten mennyi felülést csináltál, és ha még mindig komolyan gondolod az erőnléted és állóképességed növelését, akkor olvass tovább hogy többet tudj meg a programról.

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen szinten állsz most, a bal oszlopban lévő helyezés megmutatja. De ne aggódj, ez egy egyszerűsített jelzője az erőnlétednek, és főként csak összehasonlítás eszközeként használható közted és barátaid, családod, kollégáid között.

A legtöbb ember általában az átlagos szinten van, ami egy nagyszerű kiindulási pont a tervhez. Ha a gyenge szinten állsz, választhatod valamelyik alternatív könnyített formáját a felülésnek, a "Mi az a felülés?" oldalról. Ha a jó vagy a nagyon jó szinten vagy, akkor választhatod a felülés egyik nehezített formáját.